Julen 2015






























 



 

Ris  al'amande m/ mango og passion marmelade.

Med drys af ristede mandler og pistacienødder                                                

  • 1/2 portion Risengrød (salt udelades)
  • 2 spsk. rørsukker (evt. mere hvis den skal være mere sød)
  • 1/3 tsk. vaniljepulver (f.eks fra Urtekram)
  • 2 dl. piskefløde til flødeskum
 

Vejledning:
Risengrøden afkøles og blandes med sukker og vaniljepulver.
Til sidst vendes flødeskummet i.
Serveres med mango og passions marmelade fra Nicolas Vahé

og drys med ristede mandler og usaltede pistacienødder.

God appetit!
 











Kokostoppe

40-50 stk.

  • 250 g sukker
  • 250 g kokos
  • 85 g marcipan
  • 165 g pulvercreme - oprørt f.eks. Dr. Oetker
  • 65 g æggehvider
  • Appelsinskal…hvis det er et brev så ca. 1/4 fra Dr. Oetker.


Røres sammen til en ensartet masse og fyldes i sprøjtepose og sprøjtes ud i toppe.
Formes f.eks som små juletræer.

Bages ved 180 grader 10-14 min. alt efter størrelse.
Afkøles og dyppes i hvid chokolade, pynt dem evt. med glimmer.
Glimmer kan fåes i fx. Kop og Kande.
Kokostoppene kan sagtens fryses
( helst uden chokolade på).

 



Hvid gløgg


2 flasker tør hvidvin
Saften af 2 citroner
6 dl. koncentreret
hyldeblomstdrik

Fyld: 15 stjerne anis, 100-150 gr. lyse rosiner, 100 gr. pinjekerner
Krydderpose: 2 flækkede hele vaniljestænger, 2 hele kanelstænger,
4 spsk. hele nelliker, 1 tsk. tørret ingefær på 40 gr.
Varm gløgg blandingen langsomt op sammen med krydderposen,

dog uden at den kommer til at koge.