Jul Kri-stense 2012

Hvid gløgg

2 flasker tør hvidvin
Saften af 2 citroner
6 dl. koncentreret
hyldeblomstdrik

Fyld: 15 stjerne anis, 100-150 gr. lyse rosiner, 100 gr. pinjekerner
Krydderpose: 2 flækkede hele vaniljestænger, 2 hele kanelstænger,
4 spsk. hele nelliker, 1 tsk. tørret ingefær på 40 gr.
Varm gløgg blandingen langsomt op sammen med krydderposen,

dog uden at den kommer til at koge.







 


Kokossnitter


100 gr. margarine
100 gr. sukker
50 gr. mel
100 gr. fin kokos
1 æg
1 knivspids hjortetaksalt
Lidt gul frugtfarve
 
Margarine, sukker, kokos og flormelis røres forsigtigt sammen.
Derefter rulles dejen ud i lange pølser der passer til pladens
længde. De trykkes lidt flade, inden de bages på 200 grader
ca. 8
min. Mens de er varme sprøjtes der en stribe glasur på midten af
snitterne. Når glasuren lige har sat sig, skæres snitterne ud mens
de stadig er varme.
Glasur: 300 gr. flormelis og ca. 1 æggehvide 
 

Skærekage med sirup

2 store æg
80-100 gr. sukker
1 dl. mørk sirup
150 gr. smeltet smør
250 gr. hvedemel
1 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. natron
2 dl. Kærnemælk
 
Pisk æg og sukker hvidt, og tilsæt sirup og smør. Bland mel, nelliker, kanel, kardemomme og natron, og sigt det i dejen. Hæld kærnemælk i dejen lidt af gangen, mens du rører til dejen er tyktflydende. Fordel dejen i 2 smurte rugbrødsforme på ½ l eller 1 på 1 l.
Glasur: 20 gr. smør, 300 gr. flormelis, ca. ½ dl kogende vand
Pynt: kandiserede violer