Påske Kri-stense 2014


Flütes

1 liter koldt vand
5 gram gær (gerne økologisk)
2 tsk. honning
800 gram hvedemel (øko hvedemel)

Rør det hele sammen til en lidt klistret dej. Lad det stå og hæve på køkkenbordet i 8-10 timer.

Form det til 6-8 flütes (lange) (brug ekstra mel, da dejen er ret klisteret. Ælt ikke for meget i dejen.

Pensl dejen med olivenolie og drys med havsalt.

Tænd ovnen på 235 grader, lad brødene hæve
15 min.

Bag dem i 20-25 min.

Serveres med Vesterhavsost,oksespegepølse eller vildtspegepølse og diverse Pestoer, marmelader og appetizes fra Nicolas Vahe.

Se i webshoppen - de mange muligheder

 





Hjemmelavet is

1/2 liter flødeskum
1 dl vand
50 g. sukker
1/2 vanilje stang
1 tsk. vanilje sukker
3 pasteuriserede æggeblommer.
3-4 tsk. af Nocolas Vahé Jam. Vi brugte Strawberry med Mint. Men der er også andre marmelade, som kan bestilles på webshoppen.

Isforme og ispinde kan ligelides bestilles på webshoppen.

God appetit!









 


    
 


Forårsdrik

6 dl. hvidvin
2 dl. danskvand
3 dl. Jordbær/hyldeblomstdrik
(f.eks. fra Grønnegården - øko)