Citronspecier

 

  

CITRONSPECIER
 

Det skal du bruge til citronspecier:

  • ½ polynesisk vaniljestang
  • 125 g flormelis
  • 300 g hvedemel
  • 225 g smør, saltet
  • revet skal fra 1 vasket citron


Sådan laver du citronspecier:

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.
  2. Ælt derefter alle ingredienserne sammen til en ensartet dej, der formes til en lang pølse med en diameter på ca. 6 cm. 
  3. Læg den i køleskabet i en times tid og skær den herefter i ¾ cm tykke skiver. 
  4. Læg skiverne på bagepapir på en bageplade og bag dem ved 180° i ca. 12-15 min. til de er let gyldne.
  5. Afkøl specierne på en bagerist og opbevar i en tætsluttende dåse